A punt per aprendre

No és la primera vegada ni la segona que parlo dels cursos d’estiu de Monitors i Directors (ara Creixement i Èxit) de l’Escola Lliure el Sol en aquest bloc. Personalment he tingut la sort de viure’ls en primera persona com a alumne, com a formadora i també com a tutora. Avui ha acabat la tongada de Viladrau i demà la de Mura, amb la visita que els vam fer fa un parell de dies van aflorar els nervis per l’aventura formativa que començarà demà a Saifores.

Ara mateix tenim moltes incògnites sobre la taula, algunes que se’ns presenten més senzilles i d’altres més complexes: Tenim tot el material a punt? Com seran els alumnes d’aquest any? Ens estem deixant alguna cosa? Algú sabrà tocar la guitarra? Tenim clar com arribar a Saifores? Hem imprès tots els textos que ens agradaria compartir?  Però em sembla que no és per a menys ja que els propers 12 dies tenim per davant el repte d’acompanyar a 47 persones en el seu procés formatiu com a educadores i responsables de les seves entitats.

El meu pare avui s’ha acomiadat de mi amb un “foteu-els-hi canya, que segur que en un curs d’aquests es pot aprendre molt!”. He oblidat respondre-li amb un “no sé qui fotrà canya a qui!”, perquè sé que conviure durant tants dies en un espai formatiu fa que s’aprofiti cada minut per aprofundir i convertir en significatius tots els aprenentatges, i no només per als alumnes. 

Tenim molt de guanyat perquè Cal Mata és un bon context perquè puguin “passar coses”. Mirarem d’aconseguir un context pedagògic, com el defineix el pedagog Philippe Meirieu quan diu que un context ha de permetre la constitució d’un espai lliure d’amenaça, ha de ser un lloc on l’infant pugui establir una aliança amb un adult contra totes les formes d’adversitat i de fatalitat i, finalment, ha de ser ric d’ocasions, d’estimulacions i de recursos diversos. La definició és vàlida encara que la relació educativa es produeixi entre adults, no us sembla?

298043_2320563623357_480053_nFoto: Saifores, 2011.
Anuncis

Un pensament sobre “A punt per aprendre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s